Sdílet
Krap v prosinci

8. 12. 2011 v 11.07

7. prosince 2011

Milí členové a příznivci Klubu rodičů,

posíláme vám další zprávu o činnosti Klubu. Dozvíte se, jak zacházíme s vašimi penězi, co jsme pro děti uspořádali, co uspořádat chceme, a zeptáme se vás na vaše názory na podnikání Klubu v nejbližších týdnech a měsících.

Poslední listopadovou sobotu se přes sedm desítek dětí a dospělých se přišlo pobavit na Velký bystrcký bazar. Akce si všimli i novináři z Rovnosti. Ačkoli účast nebyla taková, jakou jsme si přáli, i tak se podařilo získat další tři tisíce korun pro školu a děti. Děkujeme!

*

Nedávno bylo dokončeno zateplení školy, přesto budova vyžaduje další opravy. Jedním z nejpalčivějších míst, jak je vám patrně známo, jsou toalety dětí. Na jejich stav si stěžují jak děti, tak i rodiče, a vedení školy jej také považuje za neuspokojivý. Radnice sice se stavebními úpravami počítá, ale nebude to v brzké době.

Několik členů výboru Klubu se tento týden vydá na návštěvu školy, aby na místě sami zjistili, v jakém stavu hygienické zázemí je. Jestliže to bude možné a přiměřené situaci, pokusíme se navrhnout alespoň provizorní řešení tohoto nevoňavého problému, případně zvážíme kroky, které bychom mohli pro urychlení generální opravy toalet podniknout.

Jedním z těchto kroků by mohl být i nákup vybavení toalet pro žáky, konkrétně se diskutuje o držácích na toaletní papír, umístěných do jednotlivých kabinek (nyní je jeden velký držák před nimi). Někteří rodiče si myslí, že by šlo o rozumné opatření. Existují však také názory, že Klub rodičů by neměl přímo financovat základní infrastrukturu školy, že provoz tak fundamentálních věcí jako jsou toalety a zajištění hygienických podmínek je čistě věcí zřizovatele. Co si o tom myslíte vy? Je podle toho, co víte od svých dětí, stav toalet ve škole přijatelný? Souhlasíte s tím, aby se peníze Klubu rodičů použily i na základní věci související s provozem školy, jako jsou hygienická zařízení, vymalování tříd a podobně?

*

Poněkud více zábavy než na školních záchodcích nás čeká hned v prvním měsíci nového roku na Brněnské přehradě. Těsně před pololetním vysvědčením můžete zažít dobrodružství nevídané v našich zeměpisných šířkách. Všechny odvážné děti a jejich ještě odvážnější dospělé, kteří se předem přihlásí na info@krap32.cz, čeká 27. ledna Polární noc.

 

Velký Bystrcký bazar, želví soutěž

 

Polární noc je akce, při níž můžete spolu se svými dětmi pod dohledem zkušených táborníků přespat pod stanem (opravdoví extrémisté pod širákem) na ledě zamrzlé přehrady. Překonejte pohodlnost a obavy a připravte svým dětem skutečné dobrodružství, na které budou dlouho vzpomínat!

*

Až si děti budou v nastávajícím zimním období zahřívat zkřehlé nožky u kamen, můžou si zkrátit volnou chvíli komiksem. Čtením nebo taky jeho kreslením. V lednu totiž vyhlásíme pro všechny děti z Bystrce i ostatních brněnských městských částí soutěž v kreslení komiksu. Soutěž proběhne od 1. do 29. února 2012, bude otevřená všem dětem bez rozdílu bydliště, školy nebo věku. Atraktivní téma, jak doufáme, děti pobaví a do soutěže přitáhne.

Vítěze soutěže v kreslení komiksů chceme řádně odměnit. Pomůžete nám? Máte-li chuť a možnosti, přispějte nám cenami pro vítěze. Čím více cen bude, tím více dětí potěšíme. Samozřejmostí je uvedení všech sponzorů ve všech materiálech se soutěží spojených.

*

Jestli se Ježíšek letos úplně netrefí, nevěšte hlavu. Na bazaru 10. března, který se tentokrát uskuteční společně se sbírkou ošacení pro Diecézní charitu Brno, třeba najdete právě ten svůj pravý dárek. Na podrobnosti se můžete těšit v některém z dalších zpravodajů.

*

Zatímco děti na I. stupni si užívají nového vybavení relaxačních koutků, starší děti z protějšího křídla budovy jsou prý zklamané, že na jejich chodby nic nepřibylo. Taky se dočkají. Klub rodičů totiž získal z rozpočtu Jihomoravského kraje dotaci ve výši 30 000  Kč právě na vybavení na chodby II. stupně.

Chceme znát názor váš i vašich dětí – co se má pro druhý stupeň koupit? Zeptejte se svých dětí, zamyslete se a napište nám. Na vybavení je kladeno mnoho různých požadavků. Musí sloužit svému prvořadému účelu – dětem zpříjemnit pobyt ve škole. Musí být co nejodolnější, nejlépe nezničitelné, nebo alespoň vyžadovat minimální údržbu. Musí vyhovět prostorovým omezením školy.

Své mínění můžete také vyjádřit v anketě na www.krap32.cz.

V průběhu ledna všechny názory a připomínky vyhodnotíme, tak abychom v druhém pololetí vybavení koupili a nainstalovali.

Žáci druhého stupně však nemusí čekat tak dlouho – už v nejbližší době Klub rodičů dodá do školy fotbálky. Děti si je přejí a jejich provoz je bezproblémový.

*

V diskuzích mezi členy Klubu se pravidelně objevuje také téma školní jídelny.  Poukazuje se na různé problémy, ať už s kvalitou jídla, organizováním jeho výdeje, s vyúčtování nebo obecně s komunikací s jídelnou. Ze zpráv a názorů jsme si však zatím neutvořili jednoznačný obrázek o situaci.

Jak vnímáte kvalitu služeb školní jídelny vy? Je dobrá, vyhovující nebo nepřijatelná? Kde vidíte hlavní problémy? Má se podle vás Klub rodičů zabývat stavem jídelny, a pokud ano, co by bylo podle vás nejlepší podniknout?

*

Napište nám na info@krap32.cz, budeme rádi za jakékoliv názory a připomínky.

Můžete také přijít na kteroukoli z našich pravidelných pracovních schůzek nebo přispět komentářem na www.krap32.cz.

Děkujeme všem za přízeň. Pohodové Vánoce a dobrý nový rok!

 

Michaela Lužová, předsedkyně
Klub rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, o.s.
www.krap32.cz

 

Pokud si nepřejete dostávat informace Klubu rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, o. s. (KRAP32), můžete se kdykoliv odhlásit.

*

Ke stažení

Krap32_prosinec_2011 (PDF)

Zanechte komentář