Sdílet
Bystrcká želva 2011

8. 11. 2011 v 19.47

Upozornění: Závod želv, jak je popsán níže, se ve stanoveném termínu nebude konat. Závody želv jsme byli nuceni odložit na jaro příštího roku. Soutěž Bystrcká želva 2011 však na Velkém bystrckém bazaru proběhne, jen v trochu jiné podobě. Přijďte a nechte se překvapit!


Všem přihlášeným zvířatů a jejich majitelům se omlouváme. Jestli bude zájem, existuje stále možnost uspořádat podzimní želví derby; ozvěte se mailem.


Máte doma želvu? Přihlašte ji na závody! Krap32 vyhlašuje první ročník Bystrcké želvy – závodu suchozemských želv ve sprintu. Dopřejte svému zvířátku trochu vzrušení a snad i radosti z vybojovaného poháru!

A i když třeba želvu nemáte, přijďte se podívat, zafandit šampiónům, a také se něco dozvědět o želvách, jejich životě a chovu. Bystrcká želva 2011 se uskuteční v rámci Velkého bystrckého bazaru 26. listopadu v prostorách jídelny základní školy Heyrovského 32 v Brně-Bystrci (mapa, šipky u budovy vás navedou). Bazar probíhá od 13 do 17 hodin, závody želv začnou ve 14:30.

Prosíme všechny soutěžící, aby svá zvířata přihlásili do závodů předem na info@krap32.cz. Uveďte, prosím, své jméno a jméno své želvy (želv). Přestože je možné přihlásit se na závody přímo na místě, přihlášením předem přispějete ke hladkému průběhu soutěže.

Soutěžní pravidla

§1 O průběhu závodu a výsledcích rozhoduje na základě těchto pravidel hlavní rozhodčí. Jeho verdikt je konečný.

§2 V závodu soutěží suchozemské želvy libovolného druhu.  V případě pochybností, zda zvíře je suchozemskou želvou, rozhoduje mínění hlavního rozhodčího.

§3 Majitelé svá zvířata přihlásí předem nebo přímo na místě konání závodů. Soutěžit smějí pouze zvířata zdravá; za zdravotní stav je zodpovědný majitel. Želvy jevící příznaky onemocnění budou ze soutěže vyloučeny.

§4 Zvířatům budou přidělena startovní čísla a sepsán seznam účastníků závodu. Závody se konají vyřazovacím způsobem po dvojicích, v případě lichého počtu přihlášených vznikne jedna trojice. Základní dvojice (trojice) budou určeny losem na základě startovních čísel. Způsob závodu může být dodatečně modifikován podle počtu účastníků a podmínek.

§5 Želvy právě závodící dvojice (trojice) budou umístěny do vyznačeného kruhu o průměru cca 30 centimetrů. Na pokyn rozhodčího je závod odstartován. Které ze zvířat jako první překoná hranici dalšího, vnějšího kruhu o průměru cca 1,5 metru, je vítězem a postupuje do dalšího kola.

§6 Rozhodčí stanoví maximální dobu konání jednoho běhu. Jestliže ani jedno ze zvířat nedosáhlo ve stanoveném čase vnějšího kruhu, odměří se vzdálenost zvířat od středu. Vyhrává ta želva, která dolezla nejdál.

§7 Majitelé zvířat je mohou v běhu povzbuzovat. Mohou k tomu použít zejména lákání na různé pamlsky. Nesmí však přitom želvě nijak aktivně v pohybu pomáhat, postrkovat ji nebo tahat. V případě, že by zvířeti v pohybu pomáhali, budou ze závodu diskvalifikováni. Rovněž je zakázán jakýkoli způsob bránění soupeřovu zvířeti v pohybu, a to včetně zastrašování. Zakázáno je i bránění majiteli soupeřova zvířete v povzbuzování. Soutěžící, který se proti těmto pravidlu prohřeší, bude diskvalifikován.

§8 Majitel vítězného zvířete bude odměněn pohárem a diplomem, soutěžící na druhém a třetím místě diplomem. Pořadatelé mohou také udělit věcné ceny podle uvážení a možností.

*

Soutěž Bystrcká želva 2011 pořádá Krap32 – Klub rodičů a přátel při základní škole Heyrovského 32 v Brně-Bystrci. Závody se uskuteční 26. listopadu 2011 v rámci Velkého bystrckého bazaru. Další informace najdete na www.krap32.cz, 606 760 742, info@krap32.cz.

*

Partneři Velkého bystrckého bazaru

Sdružení dopravců ČESMAD BOHEMIA
RE/MAX Ano, realitní kancelář
SMARTComp a.s., provozovatel metropolitní sítě NETBOX
Eliot, jezdecký klub, penzion a restaurace; Žebětín
Státní hrad Veveří
Zdravá výživa Foltýn, Svratecká, Brno-Komín www.kramky.cz/vyzivafoltyn
Českomoravská stavební spořitelna, Vídeňská 89, Brno
Bystrčník, www.bystrcnik.cz; nejpitomější bystrcký webový magazín všech dob

 

*

Ke stažení

Bystrcká želva 2011 – pravidla soutěže (PDF)

 

 

14 komentářů k příspěvku „Bystrcká želva 2011”

  1. Jan Klepárník říká:

    Dobrý den,
    upozorňuji, ža na tuto akci upozorním příslušný orgán státní správy pro podezření z týrání zvířat.
    S pozdravem
    J.K.

  2. Monika Ležatková říká:

    Dobrý den, naše suchozemská želva, která žije celé léto na zahradě, touto dobou už spí zimním spánkem. Nebudou i ostatní zvířata poněkud malátná?
    S pozdravem
    M. L.

  3. admin říká:

    Správná připomínka. Zvířata, která zimují, jistě běhat nemohou a budit je by byl nesmysl. Mnoho želv ale nezimuje, třeba v paneláku to snad ani nejde.

    Jestli se závody budou líbit, zohledníme želví rok v příštím termínu.

  4. MartinaH říká:

    Chápu, že má jít o zábavu a představení Vašich mazlíčků, ale být Vámi si to ještě rozmyslím – absolutně nevhodný termín, nevhodná pravidla a mám velkou pochybnost, že byste měli ministerstvem zemědělství schválený Řád na ochranu zvířat při veřejném vystoupení. Vaše akce zavání týráním a být Vámi ji raději zruším, jinak Vás od veterinární správy čekám tvrdá pokuta.

  5. admin říká:

    Pracujeme na tom, vaše připomínky řešíme.

  6. helena říká:

    vážení, taky si myslím, že týrání zvířat je na této planetě i bez těchto naprosto hloupých závodů víc, než dost. Přimlouvala bych se za zrušení a omluvu za špatnou reklamu celé škole!

  7. admin říká:

    Vyjádření tři veterinářek, z toho jedné přímo z krajské veterinární správy, jasně říká, že když želva leze metr po čistém papíře, za dodržení dalších podmínek o žádném týrání nemůže být řeč. Problémem jsou spíše ostatní připomínky, zimování a tak. Děláme na tom.

  8. Václav Němec říká:

    Vzhledem k tomu, že můj včerejší příspěvek neprošel Vaší cenzurou připojuji
    se k J.Klepárníkovi a Martině H., že byste měli mít MZ schválený Řád na ochranu zvířat při veřejném vystoupení.
    Když už Vám nezáleží na zdraví zvířat (viz včera).
    To jste opravdu takoví IGNORANTI ?
    Prosím o jména těch 3 „veterinářek“ zřejmě to budou „kapacity“.
    At´víme ke komu nemáme chodit. Děkuji

  9. Václav Němec říká:

    nehledě na to, že jde o Cites zviřata, měli by jste si něco o tom kapánek nastudovat.

  10. Václav Němec říká:

    §3 Majitelé svá zvířata přihlásí předem nebo přímo na místě konání závodů. Soutěžit smějí pouze zvířata zdravá; za zdravotní stav je zodpovědný majitel. Želvy jevící příznaky onemocnění budou ze soutěže vyloučeny.

    Stačí 1 želva s plazím herpesvirem, plísněmi nebo mykoplazmaty, o parazitech (roupi, škrkavky atd…) a podaří se Vám zabít zvířata XX chovatelů.
    Každý slušný chovatel drží nový „přírustek“ v KARANTENĚ po mnoho měsíců. Vy ve své nevědomosti
    děláte pravý opak.
    VZPAMATUJTE SE.

  11. karel ptáček říká:

    jsem rád , že se najdou mezi námi i lidé, kteří chrání krtky, bobry, taky želvy a ve své blahoslovné vědomosti, na kterou nikdo nema, žijí ve svém světě, jistě se ani nevoní a rozhodně se ani neholí (nikde :-(). Např.takový to Ing Němec by potřeboval paragrafovou karanténu a Jana Klepárníka bych rád potkal, asi je to bystrcký sušák, který se svými STB kamarádíčky žije jen pro udávání, kolik lidí už kvůli tobě zavřeli, takový to borci se nedovedou ani ukázat a jen bonzovat

  12. Václav Němec říká:

    Mno, jestli navoněnej a oholenej(všude :)) ) Kadlík Ptáček představuje “ intelektuální potenciál“ tohoto sdružení, tož sbohem rozume. Chudáci děti…až za pár dnů či týdnů po této „geniální“ akci přijdou o želvy.

  13. Lucie říká:

    To je snad každého věc. Kůň si na dostihu taky může zlomit nohu. Kdo je posera, zůstane doma, kdo má želvu dravou, přijde.

  14. ŠP říká:

    nevidím na tom nic špatného,žádnej teror zvířat, kdo nechce nemusí a jde jen o spetření akce a je to i o tom, že se dá vymyslet cokoliv.
    Já bych pro příště navrhoval závody akvarijních rybiček.

Zanechte komentář