Sdílet
Rekonstrukce toalet ve škole: Radnice hledá dodavatele, rodiče možná zase hlídání dětí

14. 3. 2013 v 10.36

Úřad městské části Brno-Bystrc zveřejnil na svých internetových stránkách výběrové řízení na stavební firmu, která provede rekonstrukci hygienického zázemí v základní škole Heyrovského 32. Stavební firmy mají své nabídky podat do 28. března 2013.

Rekonstruovat se mají dvoje toalety v prvním a druhém patře I. stupně a toalety v obou podlažích na II. stupni. Vymění se kanalizační a vodovodní potrubí. Budou instalovány závěsné WC mísy a umyvadla zapuštěná do odkládací plochy. Nové budou také vodovodní baterie, dlažba na podlaze, obklady stěn. Součástí rekonstrukce jsou rovněž doplňky – zásobníky na mýdlo a toaletní papír, zrcadla, odpadkové koše atd.

Kvůli požadavkům hygieniků bude upravena také dispozice hygienických zázemí. Na obou stupních vzniknou nová samostatná WC pro pedagogy. V každém podlaží budou nově také úklidové komory. Ty vzniknou na úkor vždy jedné kabinky dívčích toalet.

Podle návrhu smlouvy o dílo městská část chce, aby rekonstrukce začala 25. června a skončila nejpozději 19. srpna 2013. V návrhu smlouvy o dílo se radnice zavazuje předat stavební firmě prostory školy minimálně 7 pracovních dní před zahájením stavebních prací.

Nedá se předpokládat, že by škola byla v provozu bez záchodů, školní rok tak může skončit už o dva týdny dříve. Pro mnohé rodiče zejména mladších dětí to může být nepříjemný problém, pro děti naopak příjemná zpráva.

-hj-

Foto sitondesign.com
Podrobnosti výběrového řízení na www.bystrc.cz/verejne-zakazky.

Aktualizace

Ředitelka školy Ludmila Eliášová vylučuje, že by se školní rok kvůli rekonstrukci zkracoval o víc než maximálně čtyři dny. Nejpravděpodobněji však zkrácen nebude vůbec.

Související

Rodiče koupili zásobník na papír. Záchody opraví radnice
Michaela Lužová: Než se záchody opraví, budeme hledat provizorní řešení
Záchody radnici zajímají
Navrch huj, vespod fuj. Základní škola Heyrovského v Bystrci má potíže se záchody

 

Zanechte komentář