Sdílet
Rodiče koupili zásobník na papír. Záchody opraví radnice

30. 3. 2012 v 14.29

Ilustrační foto

Bystrc – Zlepšit stav záchodů na základní škole Heyrovského v Bystrci se rozhodli zdejší rodiče. Podle nich jsou staré a poruchové. Radnice na jejich opravu nyní nemá peníze.

„Nakoupili jsme alespoň z fondu klubu rodičů osm zásobníků na toaletní papír za téměř čtyři tisíce na dívčí záchody. Měly pouze jeden před kabinkami. Více nám rozpočet fondu neumožnil,“ uvedl člen Klubu rodičů Vojtěch Máša. Dodal, že klukům stačí jeden zásobník na papír, protože používají také pisoáry.

Rodiče špatný stav záchodů projednali se starostou Bystrce Vladimírem Vetchým. Městská část uvolní peníze na opravu až v příštím roce. „Počítáme s téměř jeden a půl milionovou investicí. Přidáme nové pisoáry a záchody pro učitele. Začneme v červenci,“ přiblížil Vetchý.

brnensky.denik.cz
Autor: Veronika Horáková
Ilustrační foto Autor: DENÍK

Klub rodičů vtrhl na dívčí záchody

Stav záchodů na základní škole Heyrovského 32 v Bystrci se nelíbí žákům, jejim rodičů ani zaměstnancům školy. Toalety jsou staré a poruchové.

Klub rodičů a přátel, občanské sdružení, které při škole působí, se kvůli stavu záchodů dokonce sešlo počátkem tohoto roku se starostou Bystrce Vladimírem Vetchým. Rodiče se však dozvěděli, že peníze na rekonstrukci městská část poskytne až v roce 2013.

„Finanční možnosti Klubu rodičů neumožňují přímo se podílet na rekonstrukci,“ uvedl člen Klubu rodičů Vojtěch Máša. „Proto jsme se rozhodli školní záchody vylepšit zatím alespoň zásobníky na toaletní papír do každé kabinky.“

Dosud byl toaletní papír jen v jednom zásobníku před kabinkami, což způsobovalo problémy. Zásobníků pořídil Klub osm, stálo ho to celkem 3 456 korun.

„Větší část peněz jsme získali z výtěžků akcí, které klub pořádal, zbytek jsme uhradili z členských příspěvků,“ řekl Vojtěch Máša.

Zásobníky na toaletní papír dostaly jen dívčí záchody. Nelze v tom spatřovat určitou diskriminaci? Vojtěch Máša si to nemyslí: „Kluci přeci jen mají pisoáry a zase převážně pro ně jsme pořídili stolní fotbálky, umístěné na chodbách školy.“

Klub rodičů a přátel vznikl při základní škole na konci roku 2010. Pořádá pravidelné akce pro děti, vydává klubový zpravodaj a z různých zdrojů získává peníze, za něž pak pořizuje vybavení, které dětem zpříjemňuje pobyt ve škole.

-vl-
www.bystrcnik.cz

Související

Michaela Lužová: Než se záchody opraví, budeme hledat provizorní řešení
Záchody radnici zajímají
Navrch huj, vespod fuj. Základní škola Heyrovského v Bystrci má potíže se záchody

 

Zanechte komentář