Sdílet
Bystromix má první příspěvky i sponzora

14. 2. 2012 v 12.34

Příšera, sídlící v kanále a požírající žáky školy, tajemné hlubiny záchoda, matoucí reklama nebo nečekaná pointa nákupu zmrzliny. Taková jsou témata prvních příspěvků Bystromixu.

Bystromix je název netradiční soutěže; vznikl složením slov „Bystrc“ a „komiks“. Žáci a studenti libovolné školy – nejen z Bystrce – mohou až do konce února vymýšlet a kreslit komiksy na téma „Děs a hrůza v Bystrci“. Netradiční klání uspořádal Klub rodičů a přátel při základní škole Heyrovského 32 v Bystrci.

„Po jarních prázdninách přišly první příspěvky a jsou moc pěkné. Lepší, než jsme čekali,“ je s dosavadní účastí spokojena Hana Jindrová, místopředsedkyně klubu. „Příběhy, které dosud děti vytvořily, jsou spíše vtipné než děsivé. Ale to nevadí, věříme, že opravdu hrůzostrašný komiks ještě přijde.“

Soutěžící mohou své příspěvky odevzdávat ve všech bystrckých školách nebo je zasílat přímo na adresu klubu. Soutěž neomezuje jejich rozsah ani techniku, mohou být nakresleny jak na papíře, tak i v počítači. Vítězné práce vybere porota.

„Tři nejlepší příspěvky odměníme. Získali jsme pro soutěž sponzora, je jím komiksový krám Nerdi.cz. Pro vítěze věnuje komiksové knihy nebo jiné podobné věci, to ale zdaleka nebudou jediné odměny,“ slibuje Hana Jindrová.

Vítězové budou vyhlášeni a ceny předány v sobotu 10. března na Velkém bystrckém bazaru ve Společenském centru.

„Vyhlášení vítězů Bystromixu je součástí doprovodného programu bazaru. Příchozí budou moci svými hlasy udělit i cenu diváků,“ dodala Hana Jindrová.

Na boj o ceny mají žáci a studenti ještě dva týdny. Komiksová soutěž Bystromix-Děs a hrůza v Bystrci potrvá až do 29. února.

-vl-
www.bystrcnik.cz

Ke stažení

Bystromix – pravidla (PDF)

Související

Bystrc zachvátí děs a hrůza. Soutěž v kreslení komiksů začíná
Stránky Klubu rodičů a přátel
Partnerem Bystromixu je www.nerdi.cz
Bystromix: Děs a hrůza v Bystrci!
Komiks na Wikipedii

Zanechte komentář