Sdílet
S KRAPem na Tajnou stezku 30. 5. 2020

11. 5. 2020 v 17.39

Máte rádi dobrodružství a/nebo chcete výlet do přírody dětem zpestřit hledáním tajných stanovišť? Připravili jsme pro vás 2. ročník rodinného výletu:

V sobotu 30. května 

bude na trase v délce zhruba 8 km nachystáno v Bystrci a okolí několik stanovišť na způsob hledání kešek a luštění nenáročných šifer pro děti. Vše co pro průchod trasy potřebujete, je chytrý telefon, který vás dokáže navigovat po souřadnicích v mapách – doporučujeme vyzkoušet předem nebo si vzít zdatnou technickou podporu s sebou. Dále si na cestu vezměte tužku a papír, nebudete-li chtít použít naše.

Startovní souřadnice: 49.2285594 N, 16.5273778 E

Souřadnice zadejte do kolonky pro vyhledávání místa na mapy.cz – navedla vás do okolí ZŠ Heyrovského? Pak jste tu správně. Teď už jen vyčkejte na startovní den, přijďte na určené místo a HLEDEJTE! V případě, že byste potřebovali poradit s vyhledáváním souřadnic, napište na krap32.zsheyrovskeho@gmail.com.

 

QR souřadnice startu 2020

 

Nebo zkuste startovní souřadnici načíst pomocí tohoto QR kódu. Na trase budete moci využít i načítání souřadnic přes QR kód, ale není to podmínkou.

 

 

 

 

ZAŠIFROVANÁ NÁPOVĚDA KE STARTU:

Ještě napovíme, že tajenkou je barva, kterou máte hledat na místě startu, abyste našli instrukce ke hře a další souřadnice. Šifru není nutné luštit, slouží pouze jako nápověda, stejně jako šifry cestou.
IMG_20200528_063034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start: od 12 hodin – účastníci si sami zvolí, kdy na výlet vyrazí

Cíl: do 18 hodin – pokud nebude pršet, bude možno si zde opéct vlastní špekáčky

Celková doba průchodu trasy je s dětmi pěšky asi 2,5 hodin (8 km)  Samozřejmě záleží na počtu zastávek a vaší rychlosti. Průjezdné pro kočárek i na kole.

Rekapitulace výbavy na cestu: telefon, který umí vyhledávat souřadnice v mapách, tužka a papír (nechcete-li použít naše), špekáčky

Akce je zdarma, v cíli lze v sobotu 30. 5. přispět na její přípravu.

Trasa zůstane průchozí až do 30. června. Budou-li se všichni návštěvníci chovat ohleduplně a nenápadně, jistě bude možné si ji projít i další dny. V závěru trasy ale nemůžeme garantovat poklad, opékání špekáčků a ani s námi se již nesetkáte (budete navedeni k ohništi, kde si můžete opékání připravit vlastními silami). V případě problémů s hledáním stanoviště je možné, že ho někdo zrušil nebo přesunul. Informujte nás prosím na krap32.zsheyrovskeho@gmail.com, pokusíme se to napravit.

 

Přejeme vám hezký zážitek na Krapově Tajné stezce!

 

tajný výlet_2020

 

 

 

 

 

4 komentářů k příspěvku „S KRAPem na Tajnou stezku 30. 5. 2020”

  1. Irena B. říká:

    Prosím o sdělení, pro jak malé – velké děti je trasa vhodná. I pro třináctileté nebo spíše 1. stupeŇ ZŠ?
    Děkuji, Irena

  2. Zita Žaludová říká:

    Dobrý den, děkujeme za zájem o naši akci. Trasa je vhodná pro děti všeho věku (i třináctileté) i dospělé, kteří si stále rádi hrají. Pouze „šifry“, které se cestou luští, budou pro větší děti velmi jednoduché, ale myslíme, že zážitek z cesty to nezkazí 😉 Rozhodnete-li se na cestu vyrazit, budeme se těšit na viděnou :-) KRAP

  3. Eva říká:

    Ráda bych se zeptala kde je a na jakém místě je začátek ráda bych se ze synem zůčastnila děkuji za odpověď

  4. Zita Žaludová říká:

    Dobrý den, děkujeme za zájem o akci :-) Start je „tajný“ – najdete ho na mapě – například na webu http://www.mapy.cz, když do kolonky pro vyhledávání místa napíšete startovní souřadnice (najdete je na webu a na letáku). Hledáním míst podle souřadnic budete procházet celou cestu, proto je potřeba naučit se souřadnice v mapách vyhledávat. Pokud by Vám to nešlo, napište ještě! Dostavte se na určené místo a hledejte instrukce ke hře a další souřadnice (poradíme, že budou na dobře viditelném místě). Děkujeme KRAP

Zanechte komentář