Sdílet
Upíří stezka počtvrté. Rekordní a možná poslední

3. 11. 2014 v 11.59

V sobotu 1. listopadu v podvečer už počtvrté okolí Bystrce obsadila strašidla a příšery všeho druhu. Na Upíří stezce, hrůzostrašné procházce setmělým lesem, na návštěvníky čekali pavouci, mátohy, čerti, duchové, ale třeba i mrtvé dítě v kufru. Odvážlivci, kteří neutekli a zdárně překonali útoky děsivých nestvůr i nástrahy obtížného terénu, se nakonec v cíli občerstvili čajem, špekáčkem a posezením u táboráku. Akci uspořádal bystrcký Klub rodičů a přátel při základní škole Heyrovského 32.

„Upíří stezku pořádáme již čtvrtým rokem a návštěvnost se neustále zvyšuje. Letos přišlo už přes pět stovek dětí a celkem více než tisíc osob,“ řekla Blanka Adamcová, jedna z organizátorek.

Klub věnoval volné vstupenky dětem z dětského centra Chovánek. „Děti se vrátily spokojené, akce se jim i jejich doprovodu líbila,“ pochválila Upíří stezku vrchní sestra Eva Holubová.

Vysoká návštěvnost nepřináší pořadatelům jen uspokojení a výtěžek ze vstupného, ale také potíže.

„Velký počet návštěvníků nás přirozeně nesmírně těší. Jsme rádi, že se akce líbí a zisk ze vstupného, který jde ve prospěch žáků školy, se rok od roku zvyšuje. Už loni jsme ale narazili na kapacitní limity a přestože jsme i letos, jak doufám, dokázali akci zvládnout bez větších problémů, nad dalším ročníkem Upíří stezky se musíme vážně zamyslet. V tak velkém počtu návštěvníků se kouzlo strašidelné procházky vytrácí a do jisté míry mám i dojem, že se opakováním stezka trochu ochodila,“ míní Blanka Adamcová. „Snad se nám podaří přijít s pozměněným konceptem, který by byl stejně zábavný.“

-vl-

Autorem fotografií je Michael Piskor, další snímky najdete na klobouk71.rajce.idnes.cz.

Související

Upíří stezka 2014: Bystrcká strašidla počtvrté už tuto sobotu
Upíří stezka #4: Klub rodičů volá o pomoc
Obrazem: Upíří stezka potřetí
Děsivější, špekáčkovitější a s pečenými hady – třetí Upíří stezka už si na vás brousí zuby!
Upíři úspěšní i podruhé

Zanechte komentář