Sdílet
Děti z Bystrce vystavují, přijďte se podívat

3. 4. 2014 v 08.23

Hned dvě výstavy pro veřejnost uspořádala základní škola Heyrovského 32 v Bystrci. Návštěvníci si na nich budou moci prohlédnout práce dětí ze školní družiny. Obě výstavy začaly ve stejný den, 1. dubna.

„Nejde ale o apríl,“ vysvětluje učitelka Zdeňka Janoušková. „Práce dětí hledají cestu k širší veřejnosti, a proto opustily prostory školy a vydaly se na dvě frekventovaná místa v Bystrci.“

V cukrárně u kostela na náměstí 28. dubna si na výstavě s názvem Známe každou pohádku, popředu i pozpátku až do 18. dubna můžete prohlédnout ilustrace známých pohádek.

„Každé ze sedmi oddělení naší školní družiny zpracovalo jeden pohádkový příběh formou leporela a navíc se ještě pokusilo o jednu či více jeho zmodernizovaných verzí v literární podobě,“ uvedla k výstavě Zdeňka Janoušková.

Druhá výstava bude probíhat do konce dubna v pobočce Mahenovy knihovny na Vondrákově ulici. Jmenuje se Táto, mámo, budeme si hrát. Jde o projekt dětí z kroužku školní družiny Šikulka, které se snažily vytvořit originální hry pro své rodiny.

Všichni zájemci jsou na výstavy srdečně zváni.

Zdroje: www.heyrovskeho32.czBystrcké noviny č. 04/2014

Zanechte komentář