Sdílet
Prosincový kvíz: Škola, Duch a Julie

19. 12. 2012 v 09.49

V pondělí 17. prosince ráno se z reproduktorů školního rozhlasu opět linul hlas moderátora Viktora, který komentoval losování výherce kvízu z prosincového Krapáka. Sice na to původně nebyl sám, ale jeho asistentka Hanka nakonec při losování vítězné odpovědi nenacházela mnoho slov.

Kvízová otázka se tentokrát týkala bystrcké radnice. Úkolem soutěžících bylo napsat, jakému účelu budova, ve které dnes bystrcký úřad sídlí, sloužila původně. Nebyla to samozřejmě továrna na železo, jak se v živém rozhlasovém vysílání snažil Viktor s Hankou všechny přesvědčit. Pravdu měli všichni ti, co napsali, že to byla škola. Pro zajímavost uvádíme, že na radnici se začala přestavovat v roce 2001.

Na jednoho autora správné odpovědi čekala výhra.  Z ceny radovala Julie Svobodová ze 3.B, blahopřejeme!

Viktor: Dobrý den, holky a kluci. Říkali mi, že mám pozdravit nejdříve děvčata, že tak je to správné. Takže ještě jednou, dobrý den, zdravím holky, kluky a ty tlusté černé brouky, co žijí ve školách za topením. Aspoň tam žili, když jsem já do školy chodil. Jmenuji se Viktor, jsem z klubu rodičů a jako před měsícem jsem spolu s Hankou přišel vyhlásit vítěze kvízu z časopisu krapák. Hani?

Hanka: Mlčí.

Viktor: Hanka je stydlivá, jak všichni víme z minule i předminule, a zdá se, že ji to stále drží. Zase nám tak hezky mlčí. Takže ke kvízu. Ptali jsme se, k čemu dříve sloužila budova dnešní bystrcké radnice, než se stala dnešní bystrckou radnicí. Otázka byla jednoduchá, odpověď znám i já. Býval to větrný mlýn.

Hanka: Vrtí hlavou.

Viktor: Á, Hanka vrtí hlavou. Podle ní bývala radnice dřív něčím jiným. Co to tedy bylo, Hanko?

Hanka: Továrna na železo.

Viktor: Aha, takže ještě dřív, než se z větrného mlýna stala radnice, bývala to továrna na železo. Správnou odpověď tedy známe a nyní už jen poprosíme tady tu školní paní, jak jí vždycky zkomolím jméno, aby vylosovala výherce… losuje se… přišlo nám celých dvanáct odpovědí… stále se vybírá… teď to spadlo všechno na zem… a výherkyní se stává Julie Svobodová ze třetí bé! Sice uvedla naprosto špatnou odpověď, že radnice bývala dřív škola, ale to nevadí, už to chceme mít za sebou, takže Julie Svobodová dostane cenu a kdo chce taky něco dostat, ať si přečte příštího krapáka. Hanka se s vámi rozloučí…

Hanka: Mlčí.

Viktor: …se s vámi rozloučí stydlivým mlčením a já vypnutím mikrofonu. Nazdar.

Ceny do kvízů věnuje Klub rodičů. Tentokrát se rodiče inspirovali Heyrnou a prvním školním turnajem v deskových hrách, který se odehrál 11. prosince. Překvapivě se totiž ukázalo, že stolní hry děti nesmírně baví. Pro výherce či výherkyni prosincového kvízu rodiče proto jednu hru připravili. Postřehovou hru Duch si zahrají jak děti tak dospělí.

Kvíz v bulletinu Krapák se mezi dětmi stává stále oblíbenějším, roste počet odpovědí, jen v posledních dvou kolech vždy o polovinu.

-aji-

foto hrajeme.cz, Petr Župka, prygl.net a krasnecesko.cz

Zanechte komentář