Sdílet
Začátek školního roku přinesl joja

5. 9. 2011 v 12.35

Opožděný začátek školního roku si v pondělí 5. září užívali žáci základní školy Heyrovského 32 v Bystrci. Místo 1. září šli do školy až dnes. Důvodem bylo zpoždění prací na zateplování budovy.

Zatímco školákům prodloužení prázdnin jistě nevadilo, rodiče už tak spokojení nebyli.

„Zpoždění samo o sobě se dá pochopit,“ svěřila se nám matka jednoho z dětí, „Problém je, že jsem se to dozvěděla jen několik dnů předem, a to ještě od sousedky. Přitom škola má mailové adresy i telefonní čísla všech rodičů. Žádnou zprávu mi však neposlali.“

Žáky dvou prvních tříd přivítali ředitelka školy Ludmila Eliášová i starosta Bystrce Vladimír Vetchý. Ten v břitkém proslovu znovu připomněl, že „evropské peníze“ na zateplení získal on, protože už jiný nebude, má dceru gynekoložku, a napomenul rodiče, ať své děti nepřetěžují příliš mnoha kroužky. „Mohlo by to vést k tomu, že pak budou hrát basketbal v extralize jako můj syn,“ podotkl starosta.

Zástupci Klubu rodičů pak rozdali dětem drobné dárky – obaly na žákovské knížky a joja. U jojí (jojů? joj?) názorně vysvětlili, jak se s hračkou pracuje, a důrazně dětem zakázali omotávat si provázky kolem krku nebo se navzájem tlouci do hlav. Neméně důrazně pak vyzvali rodiče prváků k placení příspěvků pro své občanské sdružení.

Stejně jako se radovali žáci prvních tříd z vzájemného rdoušení provázky svých nových hraček, radovali se i žáci vyšších ročníků, že řádné vyučování začne nejdříve ve čtvrtek, a možná dokonce až další týden.

Jediná, komu zahájení školního roku nepřineslo veselí, tak zůstala paní Lenka Ratajská. Paní Ratajská investovala do rekonstrukce bývalého školnického bytu v budově školy přes 200 tisíc z vlastních peněz, aby se jen několik dnů před plánovaným otevřením své nové soukromé školky dozvěděla, že z uzavření nájemní smlouvy asi nebude nic. Zástupci Klubu rodičů před školou chvíli zvažovali, zda paní Ratajskou nepotěšit jedním zbylým jojem, ale pak usoudili, že by se na něm mohla oběsit, a tak šli raději taky domů.

Převzato z www.bystrcnik.cz

Zanechte komentář