Sdílet
Závody spustily želvománii

14. 3. 2012 v 12.09

Když rodiče přivedli své děti na Velký bystrcký bazar, patrně netušili, co si tím způsobí. Po želvích závodech, které byly součástí doprovodného programu, od dětí slyší ustavičné žadonění: „Mami, tati, kupte mi želvu!“

„Opravdu máme zprávy, že už několik dětí, které se bylo na závodech podívat, teď po rodičích želvu vyžaduje,“ potvrzuje organizátorka bazaru Hana Jindrová.

Aby se rodiče mohli lépe rozhodnout, co chov suchozemských želv obnáší, přichystal pro ně Klub rodičů, občanské sdružení, které bazar uspořádalo, stránku se základními informacemi.

„Ve stručné formě si zde můžete přečíst, jak správně želvu koupit, jakou si vybrat a jak ji chovat. Jde jen o základní informace, ale mohou rodičům pomoci se zorientovat. Chov želv není náročný, má-li však být zvíře v dobrých podmínkách, několik zásad je třeba dodržet,“ upozorňuje Hana Jindrová.

Letošní želví závody vyhrála šestiletá samice Wendy; její hrdá chovatelka si za to odnesla domů pohár a odměnu. Dočtou se na stránce Klubu rodičů budoucí chovatelé želv také o tom, jak ze svého zvířátka udělat šampióna?

„Ano, i taková zmínka tam je, ale želví závody jsou především legrace. A také propagace chovu želv, jak teď vidíme. Jestli budeme závody želv v budoucnu opakovat se zatím neví, uvidíme až podle zájmu. Pokud se ale rozhodneme pro další ročník Bystrcké želvy, určitě požádáme místní obchody se zvířaty o sponzorství. Vždyť jim přivádíme další zákazníky,“ směje se Hana Jindrová.

Stránka s informacemi o chovu želv má už i první ohlas.

„To se mi hrubě nelíbí, dva dny trvalo dostat želvu z dětské hlavy!“ postěžoval si na Facebooku jeden z čtenářů.

[ts]
www.bystrcnik.cz

Související

Mami, kup mi želvu!
Velký bystrcký bazar: Finále patřilo želvě Wendy

Zanechte komentář